Thomas Bundgaard
28/04-2021
Efter en vinterperiode med fokus på gravel og Zwift, har det været tid til at komme lidt mere på landevejen. Jeg har haft muligheden for at kører på både Specialized Sworks Tarmac SL7 og nu Specialized Sworks Aethos. To meget hurtige cykler, men også meget forskellige. Foto: Torsten Christensen

Aethos førstehåndsindtrykket: Den føles saftsusme let! 

Med en vægt på 6.6 kg. er det uden fortilfælde den letteste cykel jeg har kørt på. (Tarmac vægt 7.5 kg)

På nuværende tidspunkt kører jeg på 30 mm. Specialized Turbo Pro dæk på Tarmac SL7 og 28 mm. Specialized SW Turbo på Aethos. Begge sat op med latex slanger.

De er begge str. 54”.

Aethos setup: SRAM Red AXS Disc geargruppe (AXS Force 10-28 kassette), Ultergra pedaler, SW flaskeholder, Power Arc 143mm Pro sadel, Zipp Service Course SL 130/-17 gr. frempind. Så der er bestemt nogle steder, der vægtmæssigt kan spares yderligere, så ikke urealistisk at presse den 300-400 gr. længere ned, måske sågar med en kampvægt på 6 kg. Vægten er dog ikke det der fylder mest i cykeloplevelsen efter et par timer på Aethos. Det er komforten, styreegenskaberne og adrætheden. 

Foto: Torsten Christensen

Tarmac’en er sindssygt hurtig. 

Aethos er vildt komfortabel. Det kræver yderligere forklaring, som helt sikkert kunne uddybes langt mere, men den korte version er, at Aethos absorberer underlaget mere, og feedbacken fra cyklen føles meget komfortabel og skånsom for hænder, nakke/skulder og ryggen. Den bevæger sig let og smidigt rundt og føles forudsigelig og utrolig rolig i styringen. Måske det allermest tillidskrævende område, når man kører stærkt på en nedkørsel i bjergene. 

Hjulsættet Roval Alpinist CLX på 1250 gr, føles let, stift og meget lidt vindfølsomt. Det medvirker klart til cyklens adræthed og forudsigelige styreegenskaber. Dog glæder jeg mig til at prøve ”storebroren” Roval Rapide CLX, som vejer 150 gr. mere, men som med garanti er et mere optimalt aerosetup til landevejen herhjemme.

Ingen tvivl om at Tarmac SL7 er en hurtigere cykel (mere aero og retningsbestemt), men Aethos er i mine øjenene en bedre allround cykel pga. komfort og de forudsigelige køreegenskaber. Det gør dog ikke Tarmac til en dårlig cykel, men Aethos til noget helt specielt, som skal prøves. 

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype