Core-rutinen

Det er blevet forår! Du har sikkert for længst glemt alt om styrke- og coretræning fra i vinter, og fokuserer nu al din energi over på at komme afsted på cyklen. Det er forståeligt, og det er heller ikke helt forkert. Skal man blive bedre til at cykle, så er det her det primære fokus skal lægges.

MEN, glem ikke at det hårde arbejde du lagde i styrketræningen gennem vinteren, måske kan være en eller den mest centrale faktor for, at du kan nyde din cykeltur eller at du kan konkurrere på dit ønskede niveau. Det kan derfor også være meget givende at vedligeholde en del af din opbyggede styrke, uden at det tager for meget af cykeltræningstiden.

Jeg bruger en rutine!Fire øvelser, udført 2-3 gange ugentligt. Jeg er i den ”heldige” situation at have en gammel alvorlig rygskade, som hurtigt minder mig om det, hvis jeg sjusker med min coretræning. Med disse fire øvelser, holder jeg langt de fleste rygrelaterede gener i dagligdagen og på cyklen helt væk.

Jeg har i perioder meget svært ved presse det ind i min hverdag, også selvom jeg ved at det kun tager 10-12min. Det i sig selv er dog ikke noget godt argument. Der er mange ting i hverdagen, som tager 10-12min. Men smerter og gener er ofte et ret godt argument for at komme i gang og holde det ved lige. Og husk at en træning er bedre end 0.

Se nedenstående 5 videoer.

God fornøjelse 😉

Intro Core (video):

Øvelse 1: Ryggen

Øvelse 2: Planken med rotation

Øvelse 3: Maven

Øvelse 4: Flanken