De fem fordomme, der holder dig fra at køre Zwift

1f30ccf970ac667fb63579a66496c235_Skaermbillede-2021-01-04-kl.-19.51.07
Frederik Muff
04/01-2021
Er du én af dem, der aldrig kunne finde på at hoppe en tur på hometraineren? Så er du måske også en af dem, der misser en masse god træning. Få afkræftet dine værste fordomme i artiklen her.

#1 – Det er mere hardcore at køre på landevejen
Den fordom har du helt ret i – det giver langt flere hår på brystet at sidde og få sjaskvådt pløre i hovedet fra ham eller hende, der har en lidt for kort skærm på sin vintercykel. Men giver det bedre træning?

Nogle dage gør det – andre dage gør det ikke. Det vigtigste i min optik er, at man slet ikke skal sammenligne e-cykling med virkelig cykling – det er ikke det samme.

Jeg er derfor også stor modstander, når jeg ser folk, der promoverer Zwift som det fantastiske alternativ, der gør, at du slipper for kolde fusser hen over vinteren. For hvis du træner for at være en god landevejsrytter, så skal du sgu også ud og mærke vinden i håret!

Se i stedet e-cykling som et supplement som cross, gravel eller bane. Her kan du altså få masser af rigtig god træning ud af at mikse tingene lidt op, så du får trænet andre aspekter end de, du normalt gør på landevejen.

#2 – Zwift er for de, der ikke kan træde i virkeligheden – og alle snyder!
Denne fordom er nok skabt af én, der troede, at han/hun var en fandens karl indtil de kom ind på Zwift og fik køretur. Dynamikkerne i Zwift er markant anderledes end de er i virkeligheden og derfor er ”zwiftere” meget bedre i løbene end landevejsryttere, der kører deres første Zwift-løb.

Du skal derfor forvente, at dine første Zwift-løb ender i en gedigen køretur af nogen, du måske normalt kan køre fra udenfor.

Men når du kommer efter det, så bliver det bedre. Er du i tvivl, så spørg eventuelt Thomas de Gendt, Darel Impey eller Esteban Chaves – de blev alle sat til e-sports VM, selvom de nok kan forhjulslire de fleste Zwiftere til døde på landevejen.

#3 – Du skal spise tre timer før og suge gel under løbet
Hvis man læser min tidligere beretninger, så kan det være, at man tror, at man er nødt til at forberede sig på hvert enkelt Zwift-løb som var det det landevejsløb. Dette er ganske enkelt ikke nødvendigt. Det smarte ved Zwift er, at du hurtigt kan hooke op på telefonen og køre et løb, når det passer dig.

Du behøver ikke time pre-race-måltid efter arbejde og sidde og suge gel undervejs. Det er sjov og skide god træning, hvis du bare hopper på cyklen og finder det første og det bedste løb.

#4 – Jeg gider ikke de der PowerUps – det hører til i Mario Kart
Nogle står af, når de hører, at man i Zwift kan bruge en PowerUp, som forbedrer ens egenskaber i kort tid.

Gamification er en del af Zwifts koncept, så det er derfor, at man kan få disse taktiske fordele, hvor man enten bliver lettere, hurtigere eller cyklen ruller bedre.

Er man ikke så meget til den del, så er det let at finde løb, hvor de er slået fra. Som oftest er PowerUps kun en del af spillet i cirka 50 procent af løbene – og det er et vigtigt taktisk aspekt at bruge dem rigtigt, når man kender gamet!

#5 – Jeg har ikke udstyret til at være med
Det hehøver ikke nødvendigvis kræve den nye smart-trainer-station at komme i gang med Zwift. Jeg startede ud på en gammel direct-drive-hometrainer med min wattmåler og fik masser af sjov på den måde.

Med et ANT+-stik kan du tilkoble enhver wattmåler – og har du en af de nyere wattmålere, der kan fungere med Bluetooth, så kan du endda spare den udgift.

Du kan med fordel hurtigt købe en blæser, så du får cirkuleret luften rundt – den kan fås for ganske få midler i en elektronikbutik.

Er du stadig i tvivl, så var det måske værd at forsøge konceptet hos en af kammesjukkerne – så ved du om det fanger dig, inden du investerer i det.

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype