Få fruen på cyklen

UBS_9303.jpg
Thomas Bundgaard
27/03-2020

Få fruen på cyklen

Overskriften kan være ret mandschauvinistisk. Det er 100% sagt med et smil og tager udgangspunkt i min egen Corona-kuller-hjemmesituation.

Det hele er ret meget vendt op og ned for tiden og vi har alle brug for lidt alene-tid. Os der cykler, har måske brug for mere, fordi vi er vant til at komme ud og nyder den alene-tid helt enormt. Tænker ikke jeg er den eneste. Det kan vi heldigvis fortsat gøre, da vi ikke er tvunget indendørs, som Italien, Spanien og Frankrig. De må have Corona-kuller x 1000!!

Alligevel synes jeg at det kan være svært at efterlade fruen med ungerne et par timer eller tre, eftersom hun har haft dem hele dagen, fordi jeg har været på arbejde og nu skal ud at træne. Derfor er hjemmetræneren fortsat i brug og selvom jeg til enhver tid (næsten da) hellere vil på landevejen eller i skoven, kan hjemmetrænere altså noget i forhold til at effektivisere træningstiden.

Når jeg fra tid til anden går lidt hårdt til træningen på hjemmetræner og ikke er kontaktbar, fornemmer jeg lidt hvordan Nicoline (min hustru, kaldet Nico) ikke helt forstår hvor hårdt det nu også kan være. Jeg har flere gange forsøgt at forklare at det er mindst lige så hårdt som at cykle hårdt på landevejen, ja faktisk hårdere, fordi man ikke har samme mulighed for at bevæge sig, som på landevejen/skoven.

Hun synes helt sikkert (uden at sige det), at det er pænt fjollet, lidt som når jeg synes det er ret fjollet at hun løber en 5 km tur, i hygge-lunte-jeg-kan-sagtens-vende-verdens-situationen-med-lange-sætninger-uden-afbrydelser-tempo og føler hun har motioneret nok til at holde flere hviledage efterfølgende. Nico er i god form, men det har længe været på tegnebrættet, at hun skal prøve, hvordan rigtig træning føles! Træning på hjemmetræneren.

Denne guide kan med fordel bruges hvis du er ny, eller ønsker at introducere din ægtefælle, i mit tilfælde min hustru, til træning på hjemmetræneren. Der foreligger absolut intet videnskabeligt belæg for at dette virker på din kone. Det er 100% erfaringsbaseret.

1)    Sørg for at hun føler sig godt tilpas. Pænt cykeltøj og en cykel som passer hende. Hun skal mærke at du synes det er fedt at hun gør det, og at du har ansvaret for ungerne lige så længe hun sidder på hjemmetræneren.

2)    Husk at hun skal have adgang til alle dine trænings-gadgets. Wattmåler, pulsmåler, cykelcomputer, opret strava-profil, osv.

3)    Lav en playliste til hende. Med hendes foretrukne musik!

4)    Start roligt ud. 20-30 min kan være rigelig hårdt – for begge parter 😉

5)    Bild hende ind at 100 watt er sindssygt godt (hvis hun har wattmåler på)

6)    Gør det simpelt. Arbejd med to slags tempo: let og hårdt.

7)    Byg træningen op i blokke. Men gør det simpelt og skriv det ned på et stykke papir.

Eksempelvis:

Opvarmning 8 min let.

Interval: 5×30 sek hårdt/1min let

5 min let

Interval: 5×30 sek hårdt/1min let

5min let (Afrul)

8)    Sig hun skal arbejde både siddende og stående.

9)    Det er ok at hoppe af og hente mere vand.

10) Husk at komplimenter hende undervejs.

Hvis jeg skal være lidt seriøs, så er det super fedt at have en kone, som forstår dig og din cykling. Jeg siger ikke at hun behøver at være vild med det, men det at have prøvet det på egen krop, giver et indblik og en forståelse for noget, som måske er blevet lidt et hårdknude-emne i mange cykel-hjem. Vi kan hurtigt blive enige om at, træningsturen sjældent nydes fuldt ud, hvis familielivet ikke er i balance.

For mig handler træning aldrig, om at komme væk fra familien, men om at få muligheden for at lade op mentalt, således at man igen har energi og overskud, til at være den bedste udgave af den man kan være. Ingen tvivl om at jeg føler mig som en bedre familiefar, ægtemand osv. når jeg har trænet og haft alenetid. Det giver overskud. Dagene er for de fleste drøn hårde for tiden. Sørg for at give hinanden plads. Også hver for sig, således at man kan være bedre sammen. Få forventningsafstemt. Overhold aftalerne, særligt dem med at være hjemme til tiden. Kom hellere 10-15 min. tidligere hjem en gang imellem.

Hver familiesituation er forskellig, men ovenstående har haft god effekt her.

/Thomas

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype