Benjamin Justesen
21/02-2019

Hjemmetræner… forår… GO og NO GO?

Hjemmetræner eller turbotrainer om man vil, har over de seneste par år nået et helt nyt niveau. Jeg tror at 2019-motionsniveauet på de danske landveje, grusveje og singletracks vil være højere end nogensinde.

Der bliver trænet mere, oftere og hårdere nu hvor folk i langt højere grad kan holde sig motiveret via de virtuelle træningsuniverser. Jeg synes det er super fedt, og vi skal måske vende os til tanken om at der nu opstår en helt ny væddeløbs-sæson om vinteren, og her tænker jeg ikke på cykel-cross-sæsonen, men Zwift-sæsonen. Jeg har ikke tænkt mig at åbne denne diskussion, men i stedet for fokusere på hvad hjemmetræneren gør så fantastisk godt (året rundt) og hvordan den også kan slide dig ned mentalt, så du ikke kan holde synet af din cykel ud.

Påklædning og intervaller.

Jeg bruger hjemmetræneren året rundt. Om vinteren fordi jeg synes det er svært at køre intervaller med tilstrækkelig god kvalitet og intensitet, når jeg har påført mig fire lag tøj, skoovertræk og bruger det meste af min energi på at holde mig varm eller komme af med varmen pga. for meget påklædning.

Sygdom

Desuden oplever jeg hyppigere øvre luftvejsinfektioner ved hård træning i koldt vejr. (Jf. Artikel: https://www.thecyclingclub.dk/vinterkulde-traening/) Sidst tænker jeg meget over risikoen for styrt, når føret er glat. En brækket arm, koster alt for meget på træningskontoen, for ikke at tale om arbejdsfronten (fysioterapeut).

Dvs. langt det meste af den specifikke træning (intervaller) kører jeg på hjemmetræner. Det er hårdt, både fysik og mentalt, men meget effektivt.

Grundtræning

Hvad grundtræningen angår, forsøger jeg altid at komme udendørs, medmindre risikoen for styrt er for stor. Jeg synes kombinationen er fantastisk. Det føles lidt som to forskelige sportsgrene og det slider derfor langt mindre mentalt, synes jeg. Til gengæld kræver det en god vintercykel og udgifter til sliddelene. Men hvis det kan være med til at holde motivationen høj, så er det godt givet ud hvis du spørger mig.

Hjemmetræner, forår og sommer..

Hjemmetræneren benytter jeg langt mindre i sommerhalvåret, men jeg gemmer den ikke helt væk. De fleste jeg kender, der har kendskab til at jeg fortsat kører hjemmetræner i perioder, også selvom det er 25 grader udendørs, mener det er komplet tosset. Det er nu heller ikke meget, men til tider har jeg specifikke træningspas på planen, som jeg kører på hjemmetræner. Det kan være meget hårde intervaller eller træningspas, hvor jeg gerne vil simulere bjerge eller bakker. Her er ERG-modet (bjergsimulering eller specifik watt/belastning) et virkelig godt redskab. Træningspassene er dog sjældent meget mere end 45-60min. Det kan samtidigt også være et stærkt og effektivt værktøj, når familie, arbejde og træning skal gå op i en højere enhed.

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype