Vælg den rigtige indendørs cykel app

Zwift2
Benjamin Justesen
05/04-2020

Vælg den rigtige indendørs cykel app

Ifølge årstiden skulle vi kunne køre ude og mange vælger da også at træne ude i det gode vejr. Det kan vi kun bakke helt op om, særligt hvis man følger sundhedsstyrelsen anbefalinger herom. Der er bare det, at vi jo ikke kan deltage i konkurrencer, da alle cykelløb er lukket ned indtil maj. Hvis vi nu får en åbning af samfundet igen efter påske, må vi nok regne med, at det primært er inden for de områder, der skaber økonomi og gavner det brede samfund mest muligt, der åbner først. UCI har desuden allerede lukket for all aktivitet i maj og arbejder på en plan for juni, så det er tænkeligt at DCU følger trop. I så fald er der ikke mange konkurrencer, hvor vi kan få stillet konkurrencegenet. Det er dog en sandhed med modifikationer, for der er massere af online cykelløb på diverse cykelplatforme. Jeg vil i den følgende artikel beskrive de mest brugte online platforme.

ZWIFT

Zwift er nok den mest kendte i Danmark. Det er en meget anvendelig platform og her kan du let køre konkurrencer og gruppetræninger. Platformen er opbygget over en virtuel verden, med elementer fra den virkelige verden. Du kan således prøve kræfter med Alp du Zwift eller VM-ruterne fra Innsbruck og Richmond. Du kan også kører i New York i glasrør over byen, så der er ikke mange grænser, men du finder ikke mange verdner og baner, så forvent at blive stedkendt hurtigt, hvis du er ivrig. Zwift er også stedet, hvor du kan mødes med venner og cykle en tur sammen helt uden smitterisiko og du kan stadig få læsterlige klø af vennerne. Bliver de for kæphøje, er det heldigt at store dele af de professionelle ryttere også benytter denne platform. Så du kan træne sammen med Valgren og de andre, hvis du er heldig og så længe det varer.

Zwift har en gratis prøveperiode og koster herefter 129 kr. pr. mdr.

Rigtig god app til konkurrencer og fælles turer med dine venner.

Sufferfest

Sufferfest er ikke så kendt som Zwift i Danmark, men særligt i udlandet er den udbredt. Sufferfest var de første til at bruge 4DP, (four dimensional power profiles). Der findes et væld af forud lavede træningsprogrammer, både for yoga og mental træning og rigtig mange cykel workouts. Du kan opbygge planer ud fra de power data du uploader. Sufferfest er rigtig god til solid cykeltræning for dig selv og til at hjælpe med dynamiske programmer.

Sufferfest har som zwift en månedlig betaling og en gratis prøve periode.

Rigtig god til personlige planer og kryds træning som Yoga eller mental træning. Personligt synes jeg, at de færdige planer er til den hårde side.

Trainerroad

Trainerroad er også udbredt i udlandet og har også en fast skare herhjemme. Det er muligt, at koble stort set alle træningsenheder op med Trainerroad og derud over arbejder de med en virtuel power. Det er muligt at bygge træningspas og et træningsprogram, der kan bygge planer til dig. Du har også mulighed for at træne virtuelt sammen med andre igennem deres group workouts.

Trainerroad har ikke en gratis prøveperiode, men du har 30 dags returret, hvis de ikke lever optil dine forventninger.

Trainerroad er særlig godt til at strukturere træningspas og færdiglavede planer af mere general karakter.

Bkool

Bkool er den sidste platform, jeg vil beskrive. Bkool var nogle af de første, som lavede virtuelle træninger til deres hjemmetrænere. Bkool er modsat de andre et firma, som laver hjemmetrænere og hertil har udviklet et kæmpe univers af ruter og workouts. De har også muligheden for at importere et træningspas fra din garmin account eller Strava. Så du kan sidde hjemme på træneren og kører din ynglings tur, rundt i nabolaget. Det er en rigtig god funktion til dem som træner imod et specielt løb.

Bkool er særlig god hvis du vil træne dine tidligere turer, eller kører rigtige ruter fra den IKKE virtuelle verden.

Denne korte guide er lavet til jer som ikke har mulighed for at træne ude, eller fortrækker letheden ved at træne på hjemmetræneren. Jeg vil altid anbefale at lave sin træning ude, men en kombination med hjemmetræneren er bestem ikke en dårlig ide.

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype