Zwift VM i morgen: Fiber-kur, saunatræning og virtuelle punkteringer

b766590ac9efa24f48021cf5f1a4f102_muff-1
Frederik Muff
08/12-2020
Frederik Muff er ny skribent på The Cycling Club. Han er kontinentalrytter på landevejen og rytter på det danske e-cykling-landshold. Det sidste betyder, at han skal deltage i det første officielle e-cykling-VM den 9. December. I denne blog kan du læse om hans forberedelser til dette.
Som jeg skrev om i mit seneste indlæg, så er min vintertræning bygget meget anderledes op i år. Normalt er oktober og november helliget til at skeje lidt ud og jeg skal da være helt ærlig med, at en god portion af weekenderne i andre års efterår har været med en promille, der i hvert fald ikke tillader, at man hverken kan køre bil eller foretage en fornuftig samtale.

Corona har begrænset festmulighederne markant, men den altoverskyggende grund til mit anderledes efterår er det verdensmesterskab, som venter lige rundt om hjørnet. Som jeg skriver nu er der faktisk kun 24 timer til starten går. Kampen om at få en dansk verdensmester og den virtuelle regnbuetrikot til Danmark nærmer sig for alvor og det betyder også, at der ikke rigtigt har været så meget tid til fest og farver.

Det er jo ikke en hemmelighed at e-sport er meget bundet op på vægt. Alt afgøres på watt per kilogram kropsvægt, så derfor er det vigtigt at være så let og klar som muligt, når vi skal køre.

Frem mod VM har jeg derfor forsøge at smide lidt ekstra vægt, men det er ikke på den traditionelle måde. Jeg er derfor gået på fiber-kur – eller måske rettere sagt ”no-fiber”-kur.

Hele idéen med kuren er at fibre både binder væske og samtidigt tager lang tid om at fordøje. Man kan derfor smide lidt dødvægt ved at undgå at spise for mange fibre. Jeg startede i fredags (4. December, red.) og forsætter kuren indtil VM løber af stablen onsdag (9. December, red.).

Hvis man studerer næringsindhold i fødevarer, så er der fibre i det meste. Havregryn, grove grøntsager og nødder er eksempelvis bandlyst. Hvide ris, kylling og cornflakes er derimod tilladt.

Nu tænker du måske, at det jo ikke gør den store forskel med vægten, når man sidder på en hometrainer, men vi skal fremsende indvejningsvideoer til UCI inden start, så vi kører med korrekt vægt under stævnet. At stå skarpt og klar er derfor ligeså vigtigt som det ville være, hvis vi skulle ned og køre bjergløb i Sydeuropa.

Ærligt talt, så synes jeg, at min kost siden fredag har været hamrede kedeligt – jeg har manglet mine havregryn og jeg har savnet at kunne gnave i en gulerod. Men jeg ved også, at enhver marginal, som jeg kan vende til min fordel, er en marginal, der gør mig bedre. Det er ikke anderledes end når jeg laver små optimeringer på min enkeltstartscykel udenfor – mange bække små, gør en stor å, som man siger.

Et andet element der har fyldt de sidste 14 dage er saunatræning. Det lyder nok endnu mere tosset end fiber-kur. Konceptet er, at man får skruet godt op for thermostaten, hopper i vintertøjet og træner indenfor mens man sveder. Forskningen viser, at der igen her skulle være marginaler at hente. Varmepåvirkningen giver resultater, der minder om den effekt, der kan hentes ved højdetræningslejr og samtidigt giver god mening at akklimatisere til de forhold, vi skal køre under til VM.

Vi ved ikke, hvor varmt der er i Grøndal Centeret, hvor vi skal køre. Derfor er det en god idé at have vænnet kroppen til at køre i varme forhold, da effektet af varmetræningen her vil gøre, at man også kan præstere bedre. Og så viser forskningen for øvrigt, at varmetræningen også fungerer fint, hvis ens konkurrence er i køligere forhold. Så fra mit synspunkt har det været ren win-win at forsøge mig med denne.

Det sidste jeg vil vende er noget, som vi – syv-ni-tretten – forhåbentligt ikke kommer til at bølve med – de virtuelle punkteringer. En ”punktering” på Zwift er ikke helt som på landevejen – det element indgår ikke – men vi bruger begrebet om tekniske udfordringer. Det kan eksempelvis være, at vores computer brænder sammen eller at vores smarttrainer mister forbindelse undervejs. Både os ryttere og DCU har brugt ret mange ressourcer på at prøve at forhindre dette, men det er umuligt at gardere sig. Så vi må håbe, at alt teknik spiller og fungerer, når starten går i morgen.

Du kan følge løbet onsdag den 9. December klokken 15.45. Det bliver sendt på Eurosport 2.

TCC Logo(3)

Snart er der fart på!

Opret din bruger i dag og få adgang til artikler, konkurrencer og fordele. Du får mere end 400 artikler at boltre dig i – med nye artikler hver uge.

… og prisen? Det koster ikke noget!

Relaterede indlæg

opret dig som bruger

Bliv en bedre cykelrytter

Vi tager dig med ind i den virkelige cykelverden og deler viden og erfaring med dig gennem artikler, guides og video-guides.

Mere end 400 artikler samt nye artikler hver uge

Om din favorit disciplin er MTB, race eller grus og om du kører 1-2 ture om ugen eller er A-licens rytter, så har vi med garanti artikler med inputs, tips og tricks, der kan gøre dig til en bedre rytter.

Hent app’en og kom i gang i dag.

The Cycling Club Login

Indtast dit brugernavn og adgangskode, eller login med Apple- eller Google-id (forudsætter at du har oprettet din bruger med Apple- eller Google-id).

Endnu ikke medlem?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på skype